Cvat lipe na Balkanu

''Cvat lipe na Balkanu'' je televizijska serija koja se bavi daljnjom sudbinom likova iz “Mirisa kiše na Balkanu”, serije koju je režirao LJubiša Samardžić, a koja je nastala prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Kao i u knjizi, serija prati sudbinu jedne sefardske porodice Јevreja iz Sarajeva u turbulentnim vremenima od 1914. do 1945. godine, odnosno, od početka Prvog do kraja Drugog svjetskog rata.
Snimanje nastavka serije u režiji Ivana Stefanovića, trajalo je četiri mjeseca na lokacijama u Beogradu, Dubrovniku i Kotoru, a radnja serije smještena je u poslijeratni Beograd u periodu od 1945. do 1962. godine. U vremenu velikih poslijeratnih promjena, dok Beograd vida rane nastale u ratu, jedna porodica pokušava sačuvati tradicionalne vrijednosti ali i prilagoditi se novom vremenu.
Riječ je o 13 epizoda, koje osim što su sadržane sa interesantnim likovima i neočekivanim dramskim zapletima, odišu autentičnim kostimima i jedinstvenim ambijentom koji budi duhove prošlih vremena i na sebi svojstven, romantičan, način otkriva svakodnevnicu stanovnika Balkana u periodu nakon Drugog svjetskog rata.
Priča je to o odrastanju jedne djevojčice, njenoj mladosti, prijateljstvima, ljubavima...