Važno!

PORUKA DOBRODOŠLICE

Hvala vam na posjeti našeg sajta kojeg planiramo "vinuti u nebesa", ali pritom imajte na umu da je za ispunjenje takvog cilja potrebno vrijeme, a mi smo tek započeli s radom.

Naš tim svakodnevno radi na poboljšanju korisničkog iskustva, te vas stoga molimo kako za strpljenje, tako i za suradnju.

Napišite koji komentar, prijavite neispravan video, dodajte svoj omiljeni sadržaj ili nam pišite.

Gledanje je kao i sve drugo na našem sajtu naravno potpuno besplatno i neobvezno. Iako registracija nije nužna, za potpuni pristup svim pogodnostima naše zajednice je preporučljiva. Ukoliko se još niste registrirali, učinite to sada i uživajte...

Filmijada tim

DMCA

Filmijada.com radi u saglasnosti sa članom 17 U.S.C 512 zakona pod nazivom Digital Millennium Copyright Act (DMCA). 

VAŽNA OBAVIJEST!

  • Filmijada.com NE DRŽI filmove i ostali osjetljiv sadržaj na svojem serveru, već su oni hostovani na sajtovima kao što su Youtube, Vimeo, Dailymotion itd. Svi video zapisi koji se nalaze na tim sajtovima su vjerovatno odobreni od strane vlasnika istih!
  • Filmijada.com nije odgovorna za sadržaj drugih sajtova.
  • Članovi koji uplodaju ili predložu video potvrđuju da imaju vlasnička prava te sami preuzimaju odgovornost za iste!
  • Ukoliko pronađete sadržaj koji iz bilo kojeg razloga nije primjeren ili krši autorska prava, molimo da nas obavijestite da ga pravovremeno uklonimo s našeg sajta!

 

FAQ - Često postavljana pitanja

Ukoliko imate pitanja ovdje možete pronaći odgovore. Ukoliko ih i dalje nema slobodno nas kontaktirajte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P: Da li je mobilni prikaz stranice isti kao desktop verzija?

O: Ne, mobilni prikaz je pojednostavljen te stoga ima dosta manje sadržaja (gubu se razne mogučnosti registriranim korisnicima, nema kontakt forme, ne možete pristupiti ugradbenom (embed) kodu i sl.). Tako če večina korisnika uživati jednostavnom navigacijom, a  malo "napredniji" korisnici če ipak morati pristupiti sajtu s drugog uređaja.

P: Mogu li dobiti embed kod da postavim vaš video na moj sajt?

O: Naravno. Ispod svakog videa samo kliknite na  ikonu na kojoj piše PODIJELI (EMBED) VIDEO! i dobiti čete sve opcije na dlanu! P.S Ako ste na mobitelu morati čete pristupiti sajtu s drugog uređaja.

P: Da li je registracija nužna?

O: Nije. Ne registrirani korisnici mogu se slobodno služiti sajtom, ali registracija ima dosta prednosti poput mogučnosti izgradnje vlastitog video kanala, pračenja korisnika koji objavljuju vama posebno zanimljivi video sadržaj, možete spremati filmove za poslije itd.

P: Da li je registracija besplatna?

O: Da, 100% besplatna i veoma jednostavna. Sve što trebate je unijeti vaše ime, mail i željenu lozinku i gotovi ste za 30 sekundi..

P: Imam problema sa gledanjem videa. Slika i/ili zvuk mi se smrzava, prekida i sl. što da radim?

O: Najprije očistite kolačiće vašeg preglednika, pa probajte ponovno (ako je i dalje isto, čitajte dalje).

Ukoliko imate optimalne uvijete (dobar internet i uređaj), a i dalje imate poteškoća, razlog tome je najvjerovatnije pretjerano korištenje oglasa treće strane tj. servisa na kojem se video nalazi (mi smo to primijetili s Dailymotion-om). U tom slučaju rješenje je jednostavno - nabavite AdBlock ili nešto slično i problemi če biti rješeni.

Ukoliko ovo ne pomaže, provjerite brzinu interneta . trebalo bi imati barem 15MB/s download, iako najviše ovisi o kvaliteti videa, tako da često može i manje za neke serije. Ukoliko je brzina mala, smanjite kvalitetu videa u playeru ukoliko je moguće.

Ako i dalje imate problem, promislite da li je do brzine vašeg uređaja (najvjerovatnije mobitela). Ako nije ni to, molimo, kontaktirajte nas!

P: Zašto video ne radi?

O: Ima više razloga, ali najčešći je preopterečenost servera. U tom slučaju pogledajte neki drugi video ili navratite za par minuta .

Drugi razlozi mogu biti radi geografskog filtera (u tom slučaju ne možemo vam pomoći), rezervni video radi neaktivnosti može se onemogučiti (Openload) i sl.

Ako imate problema u vezi  s ovim pitanjem i niste sigurni što da radite - prijavite video. kontaktirajte nas ili napišite komentar.