Snijeg

375 Pregleda
Published

Film se održava u jesen 1997. godine, u malom selu Slavno, u središnjoj Bosni. Ostaju samo žene i djevojke, zajedno sa starim djedom i djecakom. Svi su ljudi nestali zbog bosanskog rata.
Najviše poduzetnickih žena, Alma, mlada udovica, pokušava pomoci obiteljima da prežive proizvodnjom šecerne marmelade i kolaca, ali selo je previše daleko od tržišta kako bi imali kupce. Slucajno, ona i još jedna žena susrecu vozaca kamiona iz Zvornika, pod imenom Hamza, koji nudi sljedecu srijedu noseci robu na tržište. Medutim, on se ne javlja kako je dogovoreno.
Iznenada, Miro i Marc, agenti stranih poduzeca sa srpskim potporama, ulaze u grad i predlažu kupiti cijelo podrucje za 70.000 maraka. Nakon razgovora o prijedlogu, polovica žena u selu se slaže, nadajuci se da ce dobiti bolji život u gradu. Medutim, Alma i njezina stara i bolesna svekrva Safija odolijevaju, cak i dok se približava zimi i selo je u opasnosti da ostane potpuno izolirano od vanjskog svijeta. Nakon kvarova automobila i iznenadne oluje, trgovci ugovora prisiljeni su ostati u selu: jedan od njih, Miro, ozlijeden je i konacno otkriva da su tijela izgubljene djece pokopana u Plavoj špilji. Svi seljaci putuju kako bi pronašli ostatke i pomirili se s njihovim sjecanjima. Dan poslije...

BiH, 2008 god
Režija: Aida Begic
Uloge: Zana Marjanovic, Emir Hadžihafizbegovic, Jasna Ornela Bery, Vesna Mašic ..

Kategorije
Domaći Filmovi
Tagovi
snijeg, domaći film
Budite prvi koji cete komentirati video.